Bröden
Sebastian

Vi vill inte säga att detta är ett surdegsbageri utan snarare hantverksbageri, men många av våra bröd bakas med surdeg. Vi vill baka gott bröd och bröd utan onödiga tillsatser. Därför använder vi oftast surdeg som jäskraft. Vi arbetar hela tiden mot att få ett helt ekologiskt sortiment. Mjölet vi använder är ekologiskt, smöret i bullarna, mjölken, rörsockret, havssaltet osv. Av respekt mot moder jord helt enkelt.


Att baka med surdeg gör bröden nyttigare och godare av många anledningar, men den behöver tid för att hinna med allt. Det har inte de flesta bagerier utan tillsätter lite jäst och "kärlek". Visst älskar vi att baka bröd, men kärlek kommer inte göra ditt bröd nyttigare, vi kan inte hälla en burk kärlek i degen. Men tid.  D.E.T H.A.R V.I.


Om du älskar rutiner och att saker alltid är som det varit, kommer du nog inte älska oss... Vi har nämligen svårt för att göra saker likadant hela tiden. Så nej, det bröd du köpte idag finns kanske inte nästa gång du svänger upp dörren till bageriet. Och om det finns, kan det se annorlunda ut. Vi strävar alltid efter att bli bättre och ibland byter vi mjöl från en kvarn till en annan, och då blir det liiiite annorlunda. Vilket är KUUUUL!!! Tänk vad mångfald och småskalighet är roligt! Och bra för oss. Och naturen.


Så bli inte ledsen och besviken när du inte hittar Gudrun nästa gång, utan kommer hem med ett danskt rågbröd.

 


Goa Gudrun
Roffe
Sebastian
Kjell
Alonso
Ölbröd